de garage 
"Even bijtanken" op ons terras of binnen. kom gezellig snuffelen bij ons in de Kringloopwinkel en Kunst Galerie in Nieuw Namen aan de Hulsterloostraat 128, Ook een drankje. Volg de Nieuwsbrief op de website. Binnenkort beginnen de cursussen en dagbesteding, Ook voor Belgie kunt u allen zich aanmelden via de aanmelding bij contact. Heeft u vragen bel naar +31 06 28487085
 

HORECA 


Keuken
De winkel beschikt over een keuken waar Ijsjes en drank en andere lekkernijen te koop zijn. Er is een koffiehoek waar bezoekers en deelnemers samen gezellig een kopje koffie of thee kunnen drinken.


Koffieochtend in samenwerking met Sociaal Team AFI/de Garage
Elke week organiseren we op woensdag  een koffieochtend, welke mede mogelijk gemaakt wordt door de organisatie. Veel ouderen vinden het gezellig om samen koffie te drinken en wat bij te praten. of een spelletje kaarten, domino, sjoelen te doen  Natuurlijk nemen we er dan iets lekkers bij wat we zelf hebben gebakken. Er is altijd plaats voor nieuwe mensen.  Hebt u interesse dan bent u van harte uitgenodigd.


Werkzaamheden zijn er bij een dagbesteding in de horeca?
Werkzaamheden in de horeca zijn vaak heel erg divers. Je krijgt de mogelijkheid om te ontdekken welke activiteiten jou passen en je leert er iedere dag veel bij. Belangrijk bij dagbestedingen in de horeca is dat er “drukkere” momenten in balans zijn met de prikkelarme momenten.

Mooie voorbeelden van werkzaamheden zijn:
– Bestelling opnemen
– In de keuken een lekkere lunch klaarmaken
– Een heerlijk kopje koffie maken
– Bestek sorteren
– Servetten vouwen
– Tafels schoonmaken en alles spik en span maken!


De werkzaamheden verschillen per dagbesteding. Geef vooral ook aan wat je leuk zou vinden om te doen, de begeleiders denken graag mee en sluiten aan bij jou wensen. Lijkt je het wat om naar een dagbesteding in de horeca te gaan?

Voor wie is een dagbesteding in de horeca geschikt?
Als je op zoek bent naar een dagbesteding in de horeca, dan zal je over het algemeen iets beter prikkels kunnen verdragen. Bij dit soort dagbestedingen komen er wat meer prikkels op je af, door de inloop van mensen, de druk die er kan zijn van de gasten of doordat het chaotisch is in de keuken. Het kan zijn dat je hier niet altijd goed mee kunt omgaan? Ga in gesprek met je begeleider zodat de begeleiders kunnen kijken wat goed is voor jou en wanneer je even een time-out nodig heb. De meeste horeca dagbestedingen hebben ruimte voor de volgende doelgroepen:
– Autisme
– Jongeren
– Volwassenen
– Lichamelijke beperking
– Verstandelijke beperking
Je kan er vanuit gaan dat er nog meer doelgroepen terecht kunnen bij een dagbesteding in de horeca. Wanneer je op Jouw dagbesteding een horecaproject aan neemt die bij jou past, neem dan vooral snel even contact op met de begeleider van de dagbesteding. Stel je vragen en zorg er zo voor dat je op de plek terecht komt die écht bij je past!

TERRAS


BINNEN IN HET RESTAURANT